Shine Bright by Leila

Legitimerad sjuksköterska, certifierad behandlare inom estetiska injektioner.
Leila-Farashbandi-utf?rm estetisk konsultation

Leila Farashbandi

Leila Farashbandi som äger och driver Shine Bright by Leila är i grunden legitimerad sjuksköterska sedan 16 år tillbaka. Hon är även certifierad behandlare inom estetiska injektioner. Certifieringen utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare, sjuksköterskor och tandläkare och erbjuder dig som kund en möjlighet att göra upplysta och trygga val. Leila arbetar i nära samarbete med doktorer inom området estetisk medicin och är medlem i flera organisationer som driver frågor om säkerhet i branschen.

Mottagningen är IVO-godkänd och full patientskadeförsäkrad.

Lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektions-behandlingar

Från och med 210701 trädde en ny lag i kraft i Sverige. Den innebär att endast legitimerad personal får utföra estetiska injektionsbehandlingar. Det blev även lagstadgat med 18 års åldersgräns samt konsultation och betänketid 48 timmar innan din behandling. Betänketid innebär att du som är ny kund måste genomgå en konsultation 48 timmar innan din behandling.

Läs mer om lagen på Socialstyrelsen hemsida.

Ansvarslista

Din säkerhet är viktig för oss

Injektionsbehandlingar med fillers och botox har blivit allt vanligare i Sverige. Kunskapsbristen är stor och alla vet inte vilket ansvar som ligger på dig som kund för att du ska kunna känna dig säker och trygg med din behandling.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en Ansvarslista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling. En praktisk checklista som du kan använda dig av inför en filler- eller botoxbehandling.

Kolla legitimationen/certifieringen

Ta reda på om din behandlare är legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare och är certifierad.

Kräv konsultation

Inför din första behandling ska en ordentlig konsultation göras där du och behandlaren tillsammans går igenom dina önskemål och vilka möjligheter och begränsningar som finns. Se till att du och behandlaren är överens om exakt vad som ska behandlas och att du får en prisuppgift som du kan ta ställning till. Detta ingår i konsultationen på Shine Bright by Leila.

Hur har andra blivit behandlade?

Försäkra dig om att behandlaren/kliniken har samma syn som du på vilket resultat som är bra. Titta på före- och efterbilder på behandlingar som gjorts. Det finns ofta på behandlarens/klinikens hemsida eller sociala medie-kanaler och sök upp rekommendationer/recensioner från andra kunder.

Gå långsamt och varsamt fram

Injektionsbehandlingar är inget du ska göra spontant och på impuls. Börja försiktigt och prova dig fram. Det är bättre att fylla på mer i efterhand än att det blir för mycket från början.

Vilka produkter används?

Ta reda på vilka produkter som används för din behandling och försäkra dig om att det är ett välkänt varumärke som du lätt kan hitta information om. Då vet du att det finns kliniska studier gjorda på produkten vad gäller effekt och säkerhet. Vanligast är hyaluronsyrabaserade fillers. Så kallade permanenta fillers ska helst undvikas då dessa inte kan tas bort om resultatet inte blir bra.

Titta när förseglingen bryts

Du får det du inte betalar för. Produkter av bra kvalitet är inte billiga. När du gör behandlingen, be om att få se produktförpackningen och när behandlaren bryter förseglingen. Då kan du vara säker på att rätt produkt används. Det förekommer piratkopior och förfalskningar på marknaden.

Ta reda på riskerna - innan

Ta reda på vilka risker som finns med injektionsbehandlingar så vet du vilka krav du ska ställa innan du gör din behandling. Hur hanterar din behandlare/klinik komplikationer eller felbehandling – hur tar de hand om dig som kund efter behandlingen? Finns de tillgängliga 24/7? Bra information brukar finnas på klinikernas hemsidor, om det är en seriös klinik. Om din behandlare säger att det inte finns några risker alls så bör du fundera en gång till innan du gör din behandling där.

Gör en försäkringsresearch

Försäkra dig om att din behandlare/klinik har en Patientförsäkring eller en Behandlingsskadeförsäkring som kan utnyttjas vid eventuella komplikationer. Vad den omfattar kan du kolla upp i förväg hos klinikens försäkringsbolag. Försäkra dig också om att din behandlare inte är helt ensam i sin verksamhet utan t ex har snabb tillgång till läkare vid eventuella akuta komplikationer. Kolla hemsidan och fråga din behandlare.

Finns Hyalase?

Ta i förväg reda på att din behandlare har tillgång till Hyalase, ett läkemedel som tar bort hyaluronsyrabaserade fillers och som används vid oönskat resultat eller komplikationer. Enbart kliniker med licens från Läkemedelsverket för användning av Hyalase har tillgång till det.

Botoxparty

Innan behandlingen, undvik alkohol som är blodförtunnande vilket bland annat ökar risken för blåmärken. Botoxparty är trevligt men undvik alkohol.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om våra behandlingar.

För oss är det viktigt att du känner dig säker och trygg inför din behandling. Hittar du inte dina svar här är du alltid välkommen att maila oss dina frågor.