Lyster på huden är något som många strävar efter att uppnå och behålla. En hud med lyster ser frisk och välvårdad ut, och kan göra att vi känner oss mer attraktiva och självsäkra. Men med åren kan lystern försvinna, och huden kan bli torr, rynkig och mindre elastisk. Vad kan orsaken vara till detta, och vad kan vi göra åt saken?

En viktig faktor som påverkar hudens lyster och elasticitet är mängden av kollagen och elastin i huden försvinner. Kollagen är en proteinfiber som finns i hud, hår och naglar, och som ger struktur och stöd åt vår hud. Elastin är också en proteinfiber, men den har en mer elastisk konsistens och ger huden dess elasticitet och förmåga att stretcha ut och återgå till sin ursprungliga form.

När vi åldras, minskar mängden av kollagen och elastin i huden, vilket kan leda till att huden blir torr, rynkig och mindre elastisk. Detta beror på att kroppen producerar mindre av dessa proteinfibrer med åren, och att hudcellerna också förlorar sin förmåga att reparera sig själva så effektivt. Solen, rökning, stress och en obalanserad kost kan också påverka hudens lyster och elasticitet negativt.

Så vad kan man göra åt saken? En metod som har blivit allt mer populär för att förbättra hudens lyster och elasticitet är diamantslipning. Diamantslipning är en form av microdermabrasion, där man använder en maskin med diamantslipande verktyg för att slipa bort ytliga hudceller och förbättra hudens struktur. Behandlingen kan ge en märkbart förbättrad hudkvalitet, och kan hjälpa till att återställa lystern och elasticiteten i huden.

Diamantslipning är en relativt enkel och smärtfri behandling, och kan utföras på alla hudtyper. Det är viktigt att man väljer en kvalitativ och erfaren behandlare, och att man följer de instruktioner och råd som behandlaren ger efter behandlingen för att få bästa möjliga resultat. 

Boka din diamantslipning behandling hos mig 🌺