Microneedling, även känt som skinpen, är en minimalt invasiv hudföryngringsbehandling som använder små nålar för att skapa mikroskopiska hål i huden. Detta kan hjälpa till att återställa hudens elasticitet, förbättra textur och ton, samt reducera rynkor och hyperpigmentering. I denna behandling används en speciell enhet, en skinpen, för att skapa mikrokanaler i huden med hjälp av nålar som rör sig upp och ner. Detta kan orsaka lite smärta, men den förväntade smärtan är mindre än vid traditionell djupare hudföryngring, och kan dämpas med en lokalbedövning.

Slapp hy
En av fördelarna med microneedling är att den kan hjälpa till att förbättra slapp hy. Slapp hy är en vanlig åldersrelaterad hudåkomma som orsakas av minskad produktion av kollagen och elastin, två proteiner som håller huden fast, elastisk och ungdomlig. Micro needling kan stimulera kollagenproduktionen och hjälpa till att förbättra hudens elasticitet och fasthet. Detta kan resultera i en mer ungdomlig, fastare och mer elastic hud.

Hyperpigmentering
Hyperpigmentering är en hudåkomma där vissa områden av huden blir mörkare än andra på grund av överproduktion av pigmentet melanin. Det finns många olika orsaker till hyperpigmentering, inklusive solskador, inflammation, hormonförändringar och åldrande. Micro needling kan hjälpa till att reducera hyperpigmentering genom att bryta ner pigmentklumpar och förbättra hudens förmåga att eliminera pigment. Detta kan resultera i en mer jämn och förbättrad hudton.

Glow
En annan fördel med microneedling är att den kan ge huden en hälsosam, ungdomlig glow. Detta kan bero på att behandlingen stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar hudens elasticitet, samt att den kan hjälpa till att öka blodcirkulationen i huden. Detta kan resultera i en mer genomskinlig, mjuk och strålande hud.

Rynkor
Rynkor är en naturlig del av åldrandet, men många människor väljer att förebygga eller reducera rynkor med
hjälp av olika behandlingar och produkter. Micro needling är en av dessa behandlingar och kan hjälpa till att reducera rynkor genom att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet. Detta kan resultera i en mer slät, ungdomlig och fast hud.

Det är viktigt att poängtera att resultaten av microneedling kan variera från person till person och kan kräva flera behandlingar för att uppnå önskade resultat. Det rekommenderas att man rådfrågar sin behandlare för att få råd om vilken behandling som är lämplig för en själv och för att få en bättre förståelse för eventuella risker och fördelar med behandlingen.

Slutsats
Microneedling, även känt som skinpen, är en minimalt invasiv hudföryngringsbehandling som kan hjälpa till att återställa hudens elasticitet, förbättra textur och ton, samt reducera rynkor och hyperpigmentering. Behandlingen kan ge huden en hälsosam, ungdomlig glow och kan vara ett bra alternativ för personer som vill förbättra sin hud utan att genomgå en djupare, mer invasiv behandling. Det är viktigt att rådfråga en professionell innan man genomgår micro needling för att få råd om vilken behandling som är lämplig och för att få en bättre förståelse för eventuella risker och fördelar.

Boka din konsultation hos mig,